Verzeker jezelf

Iedereen die kinderen heeft weet wat schade is, of ze nu een bal bij de buren door een van de ruiten hebben geschopt, de auto bekrast hebben toen ze er met de fiets langs reden of gewoonweg bij een valpartij binnenshuis de televisie van de muur getrokken hebben. Iedereen die kinderen heeft weet dat als je ze vijf minuten alleen laat de wereld kan vergaan of ze zichzelf nu onder kalken met stift of de collectie met dvd’s even bestuderen wel het punt is duidelijk.

VerzekerenMaar ook mensen die geen kinderen hebben of zoals ik dat doe eens in de zoveel tijd gewoon eens op gaat passen op die van de buren. Weten ook dat schade in een klein hoekje zit, want het kan je zelf ook gewoon overkomen te dicht met je fiets langs een auto en hoppa een kras waarvan je niet meer kan zeggen oh die zat er al of weet je wat ik heb het niet gezien. Of dat je achteruit rijdt met de auto en die andere auto of het paaltje niet gezien hebt.. Schade is gewoon niet leuk. Maar wel iets waar je je in veel gevallen voor kan verzekeren. Wederom iets wat zeker met kinderen voor heel veel mensen geen verspild geld is. Maar ook ik heb me voor veel dingen verzekerd naast dat ik een zorgverzekering hebt, heb ik ook een aansprakelijkheidsverzekering en ik kan zeggen die heeft me al een behoorlijk aantal keren gered van behoorlijk hoge kosten. Soms is jezelf verzekeren iets wat het beste is wat je ooit gedaan hebt.

En als je ziek zijn als schade ziet aan jezelf, je lichaam is immers de grootste waarde en nu weten we allemaal dat de prijzen te hoog zijn en het eigen risico voor het komende jaar nog weer omhoog zal gaan naar alle verwachtingen. Maar wanneer je ‘schade’ hebt aan je lijf en ziek bent of anderzijds hulp nodig hebt is het enorm handig dat je niet alle kosten zelf hoeft te betalen. Want we zijn allang vergeten wat de kosten zijn van de moderne apparatuur waarmee de meeste ziektes opgespoord worden.